Návrat na hlavní stranu

Linecké cukroví

1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 5 lžic cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 kostky másla, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu, na špičku nože prášek do pečiva, rybízová nebo linecká zavařenina, hladká mouka na posypání válu, tuk na vymazání plechu
Z hladké mouky, cukru, vanilkového cukru, citronové šťávy, másla, žloutků, prášku do pečiva a strouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Z poloviny těsta vyválíme na pomoučněném válu plát asi 2 mm silný a vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na tukem vymazaný plech. Z druhé poloviny těsta vyválíme stejně silný plát a vykrajujeme stejné tvary s otvorem uprostřed. Linecké koláčky upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Vychladlé je slepujeme zavařeninou.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm