Návrat na hlavní stranu

Plněné brambory po bulharsku

10 středně velkých syrových brambor, cibule, 1 lžíce másla, 150 g mletého skopového masa, 150 g mletého vepřového masa, 300 g rajčatoévho protlaku, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý kmín, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 100 g ovčího sýra, 22 g másla, 2 dl bujónu, 2 dl kysané smetany
Brambory oloupeme, vydlabeme, umyjeme a v utěrce důkladně vysušíme. Cibuli podusíme na másle a přidáme do ní maso s rajčatovým protlakem. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým ořiškem, mletým kmínem a paprikou. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do směsi.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm