Návrat na hlavní stranu

Brambory zapékané s uzenou rybou

300 g uzené ryby (tuňák, makrela, treska apod.), 3/4 kg brambor, 1/2 plechovky (200 g) hrášku, 2 vejce, 1/8 l mléka, sůl, 30 g másla, 1 cibule, lžička mouky, 50 g másla, 50 g strouhaného sýra
Polouvařené oloupoené brambory krájíme na plátky. V kastroju zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, přidáme trochu mouky, zalijeme mlékem, povaříme, osolíme, odstavíme, vmícháme vejce, okapaný hrášek, na kolečka nakrájené tužší studené brambory, pažitku, na kousky krájenou uzenou rybu. Směs dáme do vymaštěného kastrolu, posypeme strouhaným sýrema a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme se zeleninovým salátem, červenou řepou nebo s rajčaty.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm