Návrat na hlavní stranu

Husa v šouletu

4 porce husy, 400 g hrachu, 100 g slaniny, 1 větší cibule, 200 g krupek, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Slaniny nakrájíme na drobné kostičky, trochu rozpustíme, přidáme k ní drobně pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Porce husy osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, přidáme k cibuli, podlijeme šálkem vody a pod pokličkou dusíme v troubě téměř doměkka. Dušenou husu vyjmeme, vydušenou šťávu zamícháme do hrachu, který máme už uvařený, a přidáme vařené krupky propláchuté po uvaření studenou vodou a okapané. Podle chuti pokrm přisolíme, opepříme, porce husy vložíme zpět do kastrolu, zakryjeme pokličkou a necháme v troubě dodusit. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm