Frankfurstká pečeně
500 g hovězího masa (z kýty nebo roštěnec), sůl, 50 g másla, 2 vejce, kusek cibule, 1 párek, 20 g hladké mouky, trocha vývaru z kostí nebo vody s Masoxem
Maso rozřízneme na placku, naklepeme a posolíme. Na kousku másla upečeme z vajec a sekané cibule omeletu a necháme ji vychladnout. Pak na plát masa položíme omeletu, na ni párek, stočíme jako balenku a převážeme nití. Na pekáči rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Trochu je podlijeme a pečeme doměkka za občasného podlévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Když je maso měkké, vyndáme je, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, trochu zředíme vývarem a povaříme. Maso krájíme na řezy a podáváme nejlépe s brambory.